16.02.2018

Zastaví Kobra rozjetý Děčín?

Věra Novotná

PRAHA – Blíží se sobota, což znamená jediné! Na programu jsou znovu souboje v rámci II. ligy ledního hokeje! Pražané by o víkendu rádi napravili nepovedený domácí zápas proti Vrchlabí, kterému podlehli 0:5, nebudou to mít ale jednoduché. V cestě jim totiž stojí velmi silné mužstvo z Děčína, kterému se, nejen v poslední době, daří. Naposledy si Medvědi připsali tři body za vítězství nad Letci z Letňan. Jak dopadne poslední vzájemné střetnutí základní části mezi Kobrou a Děčínem? To se dozvíme v sobotu 17. února. Zápas na ledě soupeře odstartuje v 18:00.

Aktuální forma obou soupeřů

Medvědi musí být se svým umístěním spokojeni. Drží se na čele tabulky a neztrácí ani v posledních dnech. Po posledním vzájemném utkání s Pražany však zaznamenali tři prohry v řadě. Největší z nich přišla v zápase proti Vrchlabí, které Medvědům nadělilo 11 branek. Poté se ale děčínští hokejisté zvládli oklepat a znovu najeli na vítěznou vlnu. Ze šesti soubojů prohráli jen jedinkrát a i oni zvládli nadělit svému soupeři velký gólový příděl. Před vlastním publikem vyprovodili Bílinu výsledkem 10:2. V posledním kole se Medvědi utkali s jedním ze svých největších soupeřů - Vlky z Jablonce. Šedesát minut na rozuzlení nestačilo a tak přišly samostatné nájezdy, v nichž získali druhý bonusový bod právě Medvědi.

Poslední zápas Děčína

HC Vlci Jablonec nad Nisou vs. HC Děčín 2:3sn (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 16. Bříška (L.Tondr), 59. Babec (Bříška, Víšek) – 35. Volráb (Petráš, Hašek), 43. Kopta (Oliverius, Zika), rozh. náj. Zika.

Sestava Děčína: Dlouhý – Balcar, Kaltenböck, Havlík, Málek, Loukota, Chmel, Molnár – Zajan, Volráb, Horák, Oliverius, Chovanec, Petráš, Hašek, Kopta, Zika, Amirov.

Kobra skončí na pátém či šestém místě a bude se také moci porvat o další prodloužení sezony v bojích play-off. Stíhací jízdu za pátým místem začali Pražané šest kol dozadu, kdy postupně porazili Sokolov, Letňany a přidali tři body z kontumovaného duelu s Mostem. Poté se utkali s vynikajícím Jabloncem, který z hlavního města odvezl tři body za vítězství 7:3. Hráči Kobry zvládli v následujícím duelu souboj s Vrchlabím (3:2), avšak v minulém kole nestačili na Trutnov, kterému navíc nedokázali vstřelit jedinou branku.

Poslední zápas Kobry Praha

HC Kobra Praha vs. HC BAK Trutnov 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Baránek (Kubinčák), 20. Půlpán A. (Kubinčák, Vácha), 33. Kubinčák (Baránek, Půlpán A.), 35. Kubinčák (Chytráček), 45. Baránek (Půlpán A., Kubinčák).

Sestava Kobry: Bílek – Skočovský, Semrád, Šteiner Dominik (A), Drahorád, Verbík J., Verbík R., Ryzák, Kolařík – Matějček, Tuma, Slanina (A), Chlapík, Šteiner David, Hlinka, Antončík (C), Gron.

Koho sledovat?

Poslední zápasy má formu hned několik hráčů pražského celku. V posledních třech kolech, v nichž Kobra zaznamenala střelecké úspěchy, natáhli svou bodovou šňůru hned tři hráči. David Skočovský zaznamenal dvě asistence v souboji proti Vrchlabí, následně přidal přesnou přihrávku i proti Jablonci a gólem pomohl Kobře k vítězství nad Letňany. Ve stejných zápasech se vedlo i Dominiku Novákovi s bodovým přídělem 1+5. Duel proti Vrchlabí vyšel především Adamu Chlapíkovi, jenž asistoval u všech třech branek. Ve druhých dvou zápasech si poté celkem připsal dva góly a jednu přesnou přihrávku.

V dresu Děčína se v posledních dvou zápasech ze tří prosadil Ondřej Kopta, jenž se postaral o jedinou branku Medvědů v souboji se Sokolovem a v duelu proti Jablonci zaznamenal druhou branku Děčína.

Vzájemné zápasy

První duel mezi Kobrou a Děčínem dopadl lépe pro domácí Pražany, kteří svého soupeře přehráli 7:4. Na výsledku se tehdy podílelo hned šest různých střelců. Rovněž odvetný duel zvládli lépe hráči Kobry, kteří tentokrát odjeli z ledu Děčína s výhrou 5:2 v zádech. Třetí bod do vzájemné série ale pražští hráči přidat nedokázali. Děčín v hlavním městě dokázal zvítězit 6:2 a bude tak usilovat o vyrovnání mini-série letošní základní části.

Poslední vzájemný zápas – 3. ledna

HC Kobra Praha vs. HC Děčín 2:6 (0:3, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 30. Hlinka (Šteiner Dominik, Skočovský), 50. Novák (Antončík) – 4. Navarra (Kaltenböck, Oliverius), 16. Vacek (Petráš, Baránek), 16. Volráb (Zajan, Hašek), 48. Málek (Volráb, Hašek), 52. Petráš (Macek), 56. Hašek (Málek) .

Sestava Kobry: Mouček – Valík, Semrád, Šteiner Dominik (A), Drahorád, Verbík R., Skočovský – Čurda, Novák, Jedlička, Matějček (A), Tuma, Šteiner David, Hlinka, Antončík, Šmerha.

Sestava Děčína: Lavinger – Tenkrát, Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Málek, Chmel, Molnár – Zajan, Volráb, Macek, Fojt, Oliverius (C), Chovanec, Vacek, Hašek (A), Kopta, Baránek, Navarra, Petráš.

související články


partneři klubu