09.03.2018

Kobra padla 2:5 a končí v osmifinále

Pavel Novák


PRAHA - Utkání v bouřlivé atmosféře zvládli lépe hokejisté z Krkonoš a po vítězství 2:5 slaví postup do čtvrtfinále. Zápas byl dlouho vyrovnaný, Kobra zvládla na začátku třetí části srovnat na 2:2, Vrchlabí ale v krátkém sledu nastřílelo tři góly, na které už Kobra odpovědět nedokázala a sezona tak pražanům skončila již v prvním kole play off.


OF4, 09.03.2018 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Stadion Vrchlabí

2:5

(1:1, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 6. Antončík (Kellner, Šteiner), 43. Matějček (Slanina, Tuma) – 3. Niko (Hlaváč, Urban), 21. Šťastný (Filip, Abrahám), 44. Pšurný (Jirků, Pojkar), 45. Filip (Šťastný), 47. Šťastný (Abraham, Filip). Rozhodčí: Místecký – Goltsch, Janíček. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5.

HC Kobra Praha: Mouček – Skočovský, Šteiner, Drahorád, Verbík J., Verbík R., Kolařík – Mužík, Novák, Matějček Martin, Tuma, Slanina, Chlapík, Kellner, Hlinka, Antončík, Malovický

HC Stadion Vrchlabí: Jelínek – Tržický, Abrahám L., Pojkar, Jirků, Chleborád, Matějček Martin, Erban, Niko – Oppelt, Miškovský, Šimoníček, Urban, Kerekanič, Filip, Pšurný, Bláha, Šťastný, Pilař, Procházka, Hlaváč

Komentář k utkání

Do utkání vstoupili hosté motivovaní vidinou postupu velice aktivně. Vrchlabí Kobru zamklo v obraném pásmu, vysoký tlak nakonec přinesl první branku utkání. V čase 2:34 Ján Niko překonal Moučka a hosté se ujali vedení 0:1. Vyrovnání na sebe ale nenechalo dlouho čekat, necelé tři minuty po úvodní brance skóroval kapitán Šimon Antončík a začínalo se znovu od nuly. První třetina přinesla několik vyloučení na obou stranách, ani jeden z celků ale početní výhody nevyužil a skóre tak zůstalo nerozhodné.

I druhou třetinu začali hosté mnohem aktivněji. Už po 42 sekundách hry se hráči Stadionu opět ujali vedení. Tomáš Šťastný tvrdou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě a hokejisté hostí byli opět o krůček blíže čtvrtfinále. Svůj náskok mohli ještě zvýšit, rozhodčí ale gól neuznal z důvodu kopnutí puku. Pražané se snažili vyrovnat, vytvořili si tlak i několik nadějných šancí, kotouč se ale za Jelínkova záda protlačit nepodařilo. A tak se do šaten po 40 minutách hry šlo za stavu 1:2 pro Vrchlabí.

Na rozdíl od předchozích dvou částí, do té třetí vstoupili aktivněji domácí. Ani ve třetí třetině fanoušci nemuseli čekat na první gól příliš dlouho, když se v čase 42:32 prosadil Martin Matějček, který se trefil přesně do horního růžku Jelínkovy branky a Kobra se znovu dočkala vyrovnání. Radost ale netrvala příliš dlouho, o minutu později si Vrchlabí díky trefě Michala Pšurného vzalo svůj náskok zpět. Hráči Stadionu navíc svůj náskok ještě zvýšili, když o další minutu později po brance Pšurného překonal Moučka Martin Filip a zvýšil na 2:4.

Trenér pražanů se rozhodl pro taktickou poradu a ihned po čtvrté brance Vrchlabí si vzal oddechový čas. Ani ten ale rozjeté hráče Stadionu nezpomalil. Ve 47. minutě přidal svou druhou trefu v utkání Tomáš Šťastný a Vrchlabí se dostalo do tříbrankového trháku. Kobra dostala možnost přesilové hry ke snížení nepříznivého skóre. Obrovskou šanci měl domácí Antončík, gólman Stadionu ale vytáhl skvělý zákrok a snížení nepřipustil. Možnost početní výhody dostali vzápětí i hosté, ale i Mouček svůj tým podržel. Kobra svůj tlak nadále stupňovala a hnala se za vyrovnáním ani to však nestačilo.

Vrchlabí zvládlo i poslední krok ke čtvrtfinále a vrátilo tak Kobře loňské vyřazení. Po třech ročnících, ve kterých se Kobra dostala až do semifinále play off, tak letos končí již v osmifinále. Vrchlabí nyní čeká ve čtvrtfinále Jablonec.



Ohlasy trenérů



partneři klubu