12.10.2017

Filip Hlinka: Řisuty nakopl dvougólový náskok

Barbora Wolfová

Ř I S U T Y - Kobra se postavila v úterý večer proti týmu z opačné strany tabulky než posledně. Zápas s Řisuty nebyl vůbec snadný, protože už po pěti minutách domácí vedli 2:0. Obrat začal ve čtrnácté minutě, když Filip Hlinka snížil na jednobrankový rozdíl. Ač se podařilo Kobře skóre otočit, domácí celek to nevzdal a o vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy. V těch nikdo z domácích neuspěl a do Prahy si přivezli jeden bod.

Jak hodnotíte utkání proti Řisutům?
Klasika už několik zápasů – hodně šancí a málo gólů. Soupeř svoje šance po našich chybách proměnil. Bohužel jsme se nechali hodně vylučovat.

Začátek zápasu se vám úplně nevydařil…
Nám se dvakrát nepodařilo dostat se ze třetiny a byly z toho blbé dva góly. Soupeře to nakoplo a tím, že cítili šanci, to dopadlo tak, jak to dopadlo. Dvougólovou ztrátu je těžké dotahovat, navíc proti rozjetému týmu. Nakonec jsme to dotáhli až do prodloužení a máme alespoň bod.

Vy jste dodal týmu naději snížením na 2:1, pomohlo to?
Jirka Vokurka tam výborně vystoupil, dostal se ke mně puk, narazil jsem si to s Kubou Jedličkou a dávali jsme do prázdné brány. Byla to pěkná akce a pěkný gól, akorát jich musí být víc.

V čem byl rozdíl, že jste s prvním Děčínem vybojovali tři body a na ledě posledních Řisut jen jeden?
Jak jsem říkal na začátku, jim hodně pomohly dva góly po našich chybách a oni potřebují sbírat každý bod, takže se proti nim hraje špatně.

Co byste zlepšil do dalších zápasů?
Organizaci obrany, a soustředit se na proměňování šancí.


partneři klubu