23.09.2017

Kobra se po porážce 5:1 z Jablonce vrací s prázdnou

Adam Zrcek


Kobra se v rámci čtvrtého kola střetla se soupeřem, který ji minulou sezónu vyřadil z bojů o WSM ligu. Odveta se bohužel pražskému týmu nepovedla i díky častým vyloučením, která Kobru unavila. Už po první dvacetiminutovce hosté ztráceli na Jablonec tři góly a poprvé v letošní sezóně nebodovali.


4. kolo, 23.09.2017 v 18:00

HC Vlci Jablonec nad Nisou

HC Kobra Praha

5:1

(3:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Babec (Mulač), 14. Bříška (Víšek), 18. Babec, 44. Víšek (Havlas), 54. Bříška (Tondr) – 27. Šteiner. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

HC Vlci Jablonec nad Nisou: Hosnedl - Moravec, Žalud, Čechura, Pavlů, Tondr M., Holub, Pilař, Zeman- Homolka, Bříška, Tondr L., Víšek, Havlas, Nevyhoštěný, Mulač, Brokeš, Brabec, Frk, Peřina

HC Kobra Praha: Bílek - Semrád, Ryzák, Vokurka, Šteiner, Verbík, Vacek - Kellner, Jedlička, Slanina, Novák, Hlinka, Čurda, Matějček, Matějek, Tuma, Jindra

Komentář k utkání

Hned v úvodu první třetiny získala Kobra početní výhodu po Žaludově faulu. Tu však nevyužila, a tak první slavili Jablonečtí na sklonku 6. minuty po gólu Jiřího Brabce. Po několika šancích na obou stranách se znovu radovali Vlci, když vsítil gól Lukáš Tondr. O pár minut později lovil Bílek puk ze své svatyně znovu poté, co se už podruhé trefil Jiří Brabec. V 19. minutě byl na straně Kobry vyloučen Šteiner, ale do konce třetiny již žádný gól nepadl.

Domácí pokračovali ve svém tlaku i na začátku druhé dvacetiminutovky. Ten byl ještě umocněn v 24. minutě po vyloučení Verbíka. Pražané ovšem své oslabení zvládli a Vokurka se dokonce dostal do samostatného úniku, který gólman domácích Hosnedl vychytal. Ten však o chvíli později nedokázal zabránit snížení, když ho překonal Dominik Šteiner. Kobra po vstřeleném gólu srovnala s Jabloneckými tempo, ale gólově se už neprosadila. Třetina však pak přinesla několik vyloučení, ale bez změny skóre týmy odcházeli do šaten za stavu 3:1.

Závěrečná část zápasu byla ve znamení faulů. Nejdříve nabídl tým z hlavního města svému soupeři již pátou přesilovku. Tu tentokrát Jablonečtí využili a Jan Víšek poslal svůj tým znovu do tříbrankového vedení. Následně hosté přečkali po vyloučení Jindry další oslabení. Naopak v 47. minutě měli sami možnost přesilové hry, kterou však k radosti fanoušků domácích Vlků nevyužili. Po polovině třetiny byl nejdříve vyloučen Semrád, ale Jablonecká přesilovka trvala jen necelých 40 vteřin, jelikož byl vyloučen za nedovolené bránění Pavlů. Hra čtyři na čtyři více seděla Vlkům, což potvrdil svým druhým vstřeleným gólem Kamil Bříška. Posledních pět minut utkání bylo velmi vyhrocených s ostrými souboji na obou stranách, ale gólu už se diváci nedočkali.

Znovu vstoupí hráči Kobry do zápasu za týden doma, kde se střetnou se soupeřem z Vrchlabí.



Ohlasy trenérů

Milan Vrzal (HC Kobra Praha): Hrozné, ale z mého pohledu to neodpovídalo. Výsledek je pro nás velmi krutý. Bohužel jsme špatně vstoupili do utkání což ukázalo skóre 3:0 po první třetině. Kluci se ale ve druhé třetině zvedli a korigovali jsme na 3:1. Zde byl prostor na to otočit zápas. Byla velká škoda, že jsme nedali gól na 3:2, který by domácí už hodně bolel. Ve třetí třetině přišly, z mého pohledu, zbytečné fauly, takže jsme se už do hry nedostali.



partneři klubu