07.09.2017

Kobra uzavře přípravu v Táboře, naváže na první vzájemné utkání?

Věra Novotná

P R A H A - V pátek 8. září uzavřou hokejisté týmu HC Kobra Praha svoji přípravou část před nadcházející sezonou II. ligy. Poslední měření sil čeká na celek Kobry na ledě celku HC Tábor, s nímž se již Pražané jedenkrát potkali. Táborští z hlavního města odjížděli s porážkou 4:6 a mají tak svému soupeři co vracet. Jak Kobra zvládne svou generálku před vstupem do sezony, to se dozvíme již brzy. Utkání začíná v 18:00.

Táborští nebudou s přípravou spokojeni

Kohouti si musí připadat jako ve zlém snu. V přípravě na sezonu 2017/2018 sehráli doposud sedm duelů, z nichž jen jeden dokázali přetavit ve vítězství. Na svém domácím ledě proti pražské Kobře tak budou mít poslední šanci na přerušení této hrozivé šňůry.

Vše začalo na domácím ledě soubojem s Kolínem. Svému soupeři dovolili vstřelit Kohouti jediný gól, naproti tomu do sítě Kolína poslali hned pět přesných střel. Na toto vítězství ale nedokázali navázat a z Moravských Budějovic odjížděli hokejisté Tábora s debaklem 0:7. Následně se jim nedařilo ani v prvním vzájemném souboji s pražskou Kobrou, která zvítězila nad Kohouty 6:4.

Na programu měl Tábor také dvojzápas proti Havlíčkovu Brodu, ale ani tentokrát se na Kohouty neusmálo štěstí. Dvakrát svému soupeři podlehli. Poprvé to bylo na ledě soupeře, odkud odjížděli s vysokou prohrou 2:9 a doma nedokázali vstřelit Havlíčkobrodským jedinou branku, což vedlo k prohře 0:6. Ani výjezd do Kolína nepřinesl lepší dny, i zde Kohouti nenašli střelce a odjeli domů s výsledkem 0:8. Po druhém vítězství sahali hokejisté Tábora v odvetě proti Moravským Budějovicím, avšak poslední třetina rozhodla o prohře Kohoutů poměrem 4:5.

Přinesou výsledkový vzestup známá jména?

Před startem nové sezony se vedení týmu HC Tábor dohodlo na spolupráci se zástupcem WSM ligy, týmem ČEZ Motor České Budějovice. Výsledkem jednání je trojice hráčů, která posílí Tábor před novým ročníkem!

Na střídavých startech se dohodl obránce Ján Mucha, třiatřicetiletý bek, jehož zdobí 233 startů v české nejvyšší soutěži. Zadní řady Kohoutů dále rozšíří také Ondřej Kachyňa, který se vrátil ze svého angažmá v zámoří, kde působil v týmech Hamilton Bulldogs (Ontario Hockey League) a Chicago Steel (United States Hockey League).

Do klubu svého mládí se vrací Lukáš Květoň, který se může pyšnit téměř čtyřstovkou extraligových startů. Naposledy dres Kohoutů oblékl v sezoně 2009/2010. Poslední posilou je útočník Radek Prokeš, který strávil celou přípravu v dresu Motoru, poté ale zamířil do Tábora. V minulé sezoně oblékl dres prvoligových Benátek nad Jizerou, kde si připsal 17 bodů (5+12).

Zvládnou Pražané generálku na novou sezonu?

Na domácím ledě sice hokejisté Kobry podlehli týmu Řišut 4:5. Před posledním zápasem je tak příprava vyrovnaná s celkovým počtem tří výher a tří porážek. Co však může celý celek Kobry těšit, je střelecká produktivita. V žádném z dosud odehraných zápasů nevstřelili Pražané méně než tři branky.

Před poslední bitvou s Kohouty se může tým Kobry opřít o poslední vzájemné utkání. Na ledě Pražanů se táborští představili 22. srpna. Zápas to byl vyrovnaný, rozhodla poslední třetina, v níž si domácí pojistili vítězství 6:4.

Co se týče statistik v pražském celku, nic moc se od minulého zápasu nezměnilo. Nejlepšími střelci jsou s pěti brankami Dominik Šteiner a Šimon Antončík. Nejpřesnější přihrávky posílá Jakub Jedlička (6 asistencí). Nejtrestanějším hráčem Martin Semrád (35 trestných minut).

Poslední duely obou celků

HC Kobra Praha vs. HC Řišuty 4:5 (1:1, 0:3, 3:1)

Branky a nahrávky: 18. Matějek (Vlach), 42. Hlinka (Novák), 46. Hlinka (Novák), 53. Šteiner (Jedlička) – 16. Vyskočil, 30. Krpata (Kos), 33. Janeček (Náprstek), 37. Krpata (Kos), 59. Hampl (Záleský).

HC Kobra Praha: Bílek P. – Semrád, Vokurka, Šteiner, Vacek, Verbík J., Verbík R. – Jedlička, Kellner, Hlinka, Čurda, Antončík (C), Novák, Jindra, Tuma, Matějek, Vlach.

HC Tábor vs. Moravské Budějovice 2005 4:5 (2:3, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 7. Matušík (Raiterman), 16. Urbanec (Březina), 39. Tesař (Prokeš, Kachyňa), 49. Matušík (Březina, Seidl) – 17. Wasserbauer (Lupač, Matějka), 17. Všetečka (Sobotka), 20. Horký (Všetečka, Čermák), 53. Matějka (Pucher st.), 56. Horký (Pucher st.).

HC Tábor: D. Novák – Kachyňa, Tesař, K. Černý, Raiterman, Duben, Košař, Bouška – Kadilák, Prokeš, Heřman – Březina, Matušík, Seidl – Blažek, Pechánek (41. Škrdleta), Urbanec.

související články


partneři klubu