03.03.2018

První zápas play-off Kobra nezvládla a bude bojovat o vyrovnání série

Vendula Sahánková, Barbora Wolfová


V R C H L A B Í - Play-off začalo a za námi je první zápas. Ten dopadl naprosto jasně pro domácí Vrchlabí, které přejeli Pražany osmi góly. Ovšem v zápase nechybělo mnoho, aby Kobra za stavu 3:2 vyrovnala. Další zápas je na pořadu v pondělí v Praze na stadionu Kobry.


OF1, 03.03.2018 v 18:00

HC Stadion Vrchlabí

HC Kobra Praha

8:2

(2:0, 2:2, 4:0)

Branky a nahrávky: 12. Hlaváč (Pojkar, Urban), 19. Šťastný (Filip, Pilař), 21. Šťastný (Filip), 34. Šťastný (Filip, Pilař), 42. Procházka (Urban, Matějček), 54. Miškovský, 58. Pilař (Filip, Šťastný), 59. Miškovský (Pojkar, Šimoníček) – 31. Hlinka (Jedlička, Verbík R.), 32. Chlapík (Šteiner, Skočovský). Rozhodčí: Barek – Pechánek, Roischel. Vyloučení: 5:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 1161. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 8:2.

HC Stadion Vrchlabí: Jelínek – Tržický, Abraham, Pojkar, Jirků (A), Chleborád, Matějček, Erban, Niko – Oppelt, Miškovský, Šimoníček, Urban, Kerekanič, Filip (C), Pšurný, Bláha (A), Šťastný, Pilař, Procházka, Hlaváč.

HC Kobra Praha: Bílek – Skočovský, Semrád, Šteiner (A), Drahorád, Verbík J., Verbík R. – Mužík, Novák, Jedlička, Matějček, Tuma, Chlapík, Kellner, Hlinka, Antončík (C), Malovický

Komentář k utkání

První třetina začala vyloučením hostujícího Jedličky. Nejdříve se vrchlabským nedařilo dostat do útočného pásma, ale po půl minutě přesilovky se do akce dostal Pilař, který ale střílel z velkého úhlu. Také Hlaváč branku nevstřelil. V 6. minutě si zachytal také Jelínek, který chytil střelu od Tumy. Šťastný měl na holi gól, ale nedokázal zakončit přesně. V 8. minutě se ani Bláhovi nepodařilo Bílka překonat. Poté se puku dostal pražský Novák, ale Jelínek byl připraven s lapačkou. V 9. minutě byl vyloučen domácí Pojkar. Toto oslabení zvládli ale s přehledem několika vyhozeními a Kobra se k ničemu nedostala. Naopak to byl Stadion, kdo první skóroval. V čase 11:53 tečoval střelu od Pojkara Jan HLAVÁČ. Ve 13. minutě přišlo po hákování od Jirků trestné střílení pro Kobru Praha. K puku se postavil faulovaný Tuma, kterého ale Jelínek vychytal a skóre se neměnilo. V 15. minutě střílel Bláha, ale Bílek jeho střelu vyrazil hokejkou. Poté se dostal Niko do potyčky u mantnelu. V 17. minutě tečoval puk Bláha přímo před Bílkem, ale branku minul. Ani Miškovský nedostal puk do Bílkovy branky. Gól se povedl až v čase 18:36 z hole Tomáše ŠŤASTNÉHO, který dobře zpracoval přihrávku od Filipa.

Druhou část začali aktivněji domácí, opět to byla dvojice Filip – Šťastný, ten ale z kruhu branku minul. V čase 20:58 se Vrchlabí radovalo potřetí, opět se trefil Tomáš ŠŤASTNÝ a připsal si již druhou branku v tomto utkání. Šťastný byl hodně při chuti, další střela přišla ve 24. minutě, ale Bílek měl štěstí a puk udržel před brankovou čarou. O minutu později mohl skórovat Procházka, trefil ale pouze pražského brankáře. Ve 26. minutě došlo k vyloučení na straně domácích. I tentokrát se Stadion dobře bránil, Semrádova střela byla sražena. Ve 28. minutě přišla střela od Chleboráda, která mířila vedle tyčky. Také Tržický se pokusil o střelu, jen těsně minul pražskou branku. V polovině zápasu byl vyloučen vrchlabský Urban. Této výhodu využil v čase 30:52 pražský Filip HLINKA a dostal svůj tým do hry. Ve 32. minutě přišlo další vrchlabské vyloučení a i tentokrát hosté trestali. V čase 31:53 snížil na rozdíl jedné branky Adam CHLAPÍK střelou mezi betony Jelínka. Po těchto dvou brankách Kobra srovnala krok s vrchlabským týmem. Ten jí ale uštědřil další ránu v podobě gólu. V čase 33:55 si třetí branku připsal Tomáš ŠŤASTNÝ. Ve 37. minutě trefil Šimoníček pouze boční síť. O minutu později dostal od Urbana přihrávku Procházka, ale spálil velkou šanci. Ve 39. minutě byl vyloučen hostující Matějček. Do konce druhé části se ještě v oslabení dostal Kellner, ale pouze nahazoval na Jelínka. Jirků poté dostal přihrávku do levého kruhu, ale Bílek jeho střelu vyrazil betonem.

Opět byl v šanci Šťastný, ale hostující obránci byli na svém místě. V čase 41:19 vstřelil již pátou branku Vrchlabí Michal PROCHÁZKA, který střílel z otočky. Ve 43. minutě mohl skórovat Šťastný, ale Bílek předvedl parádní zákrok. Také Jelínek musel zasahovat. Ve 46. minutě dokonce Šteiner trefil tyč Jelínkovy branky. Poté přišla ohromná šance hostů, Jelínek po střele Hlinky vyrazil puk pouze před sebe, a obránci ho museli vyvézt ven ze třetiny. Ve 48. minutě se Bílek zaskvěl proti střele Miškovského. V 50. minutě přišlo vyloučení na straně domácích. Kobře se nedařilo kombinace, domácí vyvezli puk do obranného pásma Kobry. Domácí měli puk na svých holích a Kobru do ničeho nepustili. To se jim vyplatilo v čase 53:11, kdy další branku přidal Daniel MIŠKOVSKÝ. Jelínek si v následujících minutách zachytal, střela Verbíka byla sražená do ochranné sítě, a ani Chlapík Jelínka nepřekonal. V čase 57:09 prostřelil Bílka z pravého kruhu Radek PILAŘ. Chlapíkovu střelu v 59. minutě zachytil Jelínek. Poslední hřebíček do rakve zasadil Kobře Praha v čase 58:54 Daniel MIŠKOVSKÝ, který neměl problém překonat ležícího Bílka. Ještě mohl skóre pozměnit Antončík, ale před prázdnou vrchlabskou brankou zachytil puk jeden z obránců a bylo po šanci.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Úkol byl jasný. Chtěli jsme to odbránit, bohužel jsme dostali rychlý gól. To potom určilo hru, protože jsme se pak tlačili moc dopředu, aniž jsme to měli zajištěné vzadu. Prohrávali jsme 3:0, ale podařilo se nám snížit na 3:2. Vypadalo to nadějně, že to nějaký čas podržíme a budeme mít šanci na úspěch. Pak jsme ale dostali zbytečný čtvrtý gól. Na začátku třetí třetiny jsme dostali pátý a to rozhodlo. Tak to v play off je. V pondělí bychom měli mít další dva hráče zpátky a doufáme, že srovnáme.



partneři klubu