23.02.2018

Draci z Bíliny ukončili sérii porážek a proti Kobře chtějí znovu bodovat

Věra Novotná

PRAHA – Poslední dvě kola zbývají do konce základní části aktuálního ročníku II. ligy! Hráči Kobry Praha mají sice své místo ve vyřazovacích bojích jisté, vstoupit do nich by však chtěli co nejlépe. Posledních pár zápasů Pražané jen pomálu sbírají body, proti Bílině by si tak mohli dojem ze svého herního výkonu vylepšit. Draci ale stále mohou ve skupině Západ mezi prvních osm mužstev proklouznout. Před domácími fanoušky tedy nebudou chtít dát svou kůži lacino! Utkání 43. kola začne 24. února v 17:30.

Forma obou soupeřů

Draci z Bíliny si cestu do play-off v posledních zápasech poněkud zkomplikovali. V minulých osmi kolech totiž dokázali bodovat jen dvakrát. Stalo se tak proti Řisutům (5:1) a v duelu s Jabloncem (3:1). Mezi těmito dvěma zápasy ale hráči Bíliny natáhli sérii pěti duelů bez bodu a dali tak šanci svým soupeřům, aby je v tabulce II. ligy skupiny Západ předstihli.

V této skupině postupuje do vyřazovacích bojů osm celků. Bílině dvě kola před koncem patří místo deváté, na níž se nachází díky 41 bodům. Na nejlepší šestku, kterou uzavírají právě hráči pražské Kobry, nemá náš příští soupeř nejmenší nárok. Na sedmém a osmém místě se však ještě musí třást celky Letňan a Dvora Králové. Na tyto soupeře totiž Draci ztrácí pouhé dva body! Dvě kola do konce je tedy stále o co hrát a Kobra tak svůj souboj na ledě Bíliny rozhodně nebude mít lehký.

Poslední zápas Draků z Bíliny

HC Vlci Jablonec nad Nisou vs. HC Draci Bílina 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Havlas (Nevyhoštěný, Peřina) – 12. Doležal (Sýkora, Jungvirt), 27. Sýkora (Doležal, Běhula), 60. Mála.

Sestava Bíliny: Chabr, Kurakou, Polák, Běhula, Fučík, Petržílka, Vošta, Jungvirt, Jirkovský, Hrdlička, Gevorkian, Kail, Kýhos, Krastenič, Sýkora, Mála, Doležal, Vykouk.

Kobra začala od 34. kola nabírat vítězný vítr, kdy si postupně připsala čtyři výhry z pěti duelů. Dokázala porazit Sokolov i Vrchlabí. Poslední kola se ale Pražanům nedaří. Ze tří zápasů musel dvakrát rozhodnout nastavený čas a v obou případech to byli Pražané, kteří odcházeli s pouhým jedním bodem v kapse. Naposledy se museli hráči Kobry sklonit před soupeřem s Řisut.

Poslední zápas Kobry Praha

HC Kobra Praha vs. HC Řisuty 2:3pp (1:1, 1:0, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Semrád (Šteiner, Matějček), 39. Gron (Tuma, Novák) – 8. Havelka (Fortelka), 56. Kos (Babický), 62. Rod (Kos).

Sestava Kobry: Bílek – Skočovský, Semrád, Šteiner, Drahorád, Verbík – Mužík, Novák, Jedlička, Matějček, Tuma, Slanina, Kellner, Hlinka, Gron, Malovický.

Vzájemné zápasy

Čtvrtý vzájemný duel nemůže mít jasného favorita ani z pohledu na předchozí střetnutí. Po prvních třetinách odešli oba soupeři vítězně, pokud hráli doma. Jednou se rozešli smírně. Stejně tak tomu bylo i v prostředních a posledních dějstvích.

V posledních dvou střetnutích otevřela gólový účet našeho příštího soupeře trojice Mála, Hrdlička, Kýhos. Přesně v tomto pořadí byli u otevíracího gólu jak v prvním, tak ve druhém duelu Kobry s Bílinou.

Poslední vzájemný zápas měl v dresu Kobry jednu hlavní postavu. Šimon Antončík byl u všech třech branek pražského celku a zapsal do svých statistik dvě branky a jednu asistenci. Ani jeho výkon ale nestačil k tomu, aby Kobra, která ještě pět minut před závěrečným hvizdem vedla, dovedla duel do tříbodového konce.

HC Kobra Praha vs. HC Draci Bílina 3:2pp (1:1, 1:0, 1:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Antončík (Semrád, Verbík), 54. Antončík (Chlapík, Skočovský), 62. Skočovský (Antončík, Jedlička) – 18. Fučík, 49. Sýkora (Mála, Hrdlička).

Sestava Kobry Praha: Mouček (od 59. Bílek)– Semrád, Šteiner (A), Drahorád, Verbík R., Skočovský – Čurda, Sovík, Šálek, Novák, Jedlička, Matějček (A), Tuma, Chlapík, Hlinka, Antončík.

Sestava Bíliny: Spěšný – Petržílka, Polák (A), Fryč, Běhula, Fučík, Vošta, Šefl, Kuncl – Hrdlička, Kolíček, Kail, Bohm (C), Gevorkian, Kobes, Sýkora, Mála, Doležal, Havlíček.

související články


partneři klubu