10.02.2018

Ze silného Vrchlabí si Kobra odváží důležité tři body

Raina Tomanová, Šimon Sýkora


P R A H A - V těsném utkání padlo pět branek, všechny ve druhé třetině. Vítěznou branku vstřelil Martin Matějček, který tak získal důležité tři body pro svůj tým, tři asistence si pak připsal Adam Chlapík. Již nyní je jisté, že hůř než na šestém místě Kobra neskončí. Do konce sezóny zbývá ještě pět utkání, ve kterých může svou pozici pro play off vylepšit.


39. kolo, 10.02.2018 v 18:00

HC Stadion Vrchlabí

HC Kobra Praha

2:3

(0:0, 2:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 31. Urban (Niko, Jirků), 31. Šťastný (Filip, Moník) – 28. Ryzák (Skočovský, Chlapík), 35. Hlinka (Chlapík, Novák), 38. Matějček (Chlapík, Skočovský). Rozhodčí: Luczków – Bosák, Axman. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 816. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

HC Stadion Vrchlabí: Jelínek – Tržický, Abraham, Pojkar, Jirků (A), Chleborád, Havránek, Matějček, Niko – Oppelt, Miškovský, Šimoníček, Urban, Kerekanič, Filip (C), Pšurný, Bláha, Šťastný, Moník

HC Kobra Praha: Bílek – Skočovský, Semrád, Šteiner Dominik (C), Drahorád, Verbík J., Verbík R., Ryzák – Čurda, Novák, Matějček, Tuma, Slanina (A), Chlapík, Šteiner David, Hlinka

Komentář k utkání

Aktivněji vstoupili od zápasů hosté, ale střela Hlinky ani Chlapíka se nedostala za záda vrchlabského brankáře. První vyloučení přišlo hned ve 2. minutě na domácí straně. Ale Stadion se nedal a ve dvou ujeli jednomu pražskému hráči. Bláha měl puk na holi, ale otálel se střelou. Po naskočení Miškovského na led se do velké šance dostal domácí Šťastný, ten ale narazil na skvělý zákrok Bílka. V 6. minutě byl vyloučen pražský Slanina, ale domácí se za celou přesilovku nedostali ke střele, i když byli v útočném pásmu. V 8. minutě předvedl dobrý zákrok i Jelínek proti střele Šteinera i dorážce od Slaniny. Další akce byly k vidění v 10. minutě na obou stranách, ale obě byly neúspěšné. Kobra mohla otevřít skóre ve 12. minutě, kdy se Chlapík ocitl před prázdnou brankou, ale Jelínek vleže ještě dokázal zasáhnout. I další střela mířila na domácí brankáře. Od modré přišla střela na Bílka, kterou tečoval Urban, ale neúspěšně. Ani Šťastný nedokázal přesně zakončit. V 16. minutě stáli před Jelínkem dva hráči, jeden z nich ale tečoval puk mimo vrchlabskou branku. Ke konci třetiny se do útočného pásma dostali Pojkar, Filip a Šťastný, ale ani jeden z nich Bílka neprostřelil. V čase 19:14 byl ještě vyloučen Roman Verbík, ale domácí přesilovou hru nevyužili.

Na začátku druhé části se do vedení mohli dostat hosté v oslabení, ale Jelínek dobře nastavil beton. Na obou stranách byly k vidění šance, ale žádná branka doposud nepadla. Miškovského teč skončila mimo branku, Jelínek poté vyrazil puk. Ve 24. minutě trefil Novák pouze tyč Jelínkovy branky. Domácím se nedařila rozehrávka a navíc byl ve 27. minutě vyloučen Šimoníček. Do tří poslal rozhodčí Vrchlabí po faulu Filipa. Toho Kobra využila a v čase 27:33 vstřelil první branku utkání Marek RYZÁK. Poté se ale domácí už ubránili a navíc byl v polovině utkání vyloučen pražský Semrád. A vrchlabští dokázali vstřelit dvě branky! Nejprve v čase 30:33 vyrovnal Patrik URBAN a o 23 vteřin později už to bylo 2:1 pro domácí zásluhou Tomáše ŠŤASTNÉHO. Potom ujeli hosté 3 na 1, ale Ryzák nakonec přišel o puk. Také na druhé straně ujeli domácí 3 na 1, ale ani Bláha nebyl úspěšný. V čase 34:04 bylo znovu vyrovnáno zásluhou Filipa HLINKY, který trefil odkrytou branku. Ve 37. minutě se na Jelínka hnal Novák, ale sám skončil v brance. V čase 37:33 si Kobra Praha vzala znovu vedení – Jelínek neměl šanci proti Martinu MATĚJČKOVI. Ve 39. minutě ještě mohl přidat gól Chlapík, ale Jelínka nepřekonal.

Třetí třetina započala nepřesnou kombinací hostů. Ve 42. minutě si Bláha objel branku a snažit se prostrčit puk za Bílka. Hned nato se do šance dostal Šteiner, ale střílel z mezikruží a mimo branku Jelínka. Ve 44. minutě přišlo vyloučení na hostující straně. HC Stadionu se ale přesilová hra nedařila. Ve 47. minutě mohl vyrovnat Urban, místo toho přišlo vyloučení na straně Kobry Praha. I v oslabení ale unikl Novák a Jelínek musel zakročit. Hra 5 na 5 netrvala dlouho a byl znovu vyloučen hostující hráč. Ani tentokrát se však HC Stadion k ničemu nedostal, Kobra si poradila s oslabením dobře. Poté měli nějakou dobu puk na holích hosté, Šteiner v 53. minutě tečoval puk po nahození Verbíka, Jelínek ale zareagoval skvěle. V 55. minutě byl vyloučen Ryzák za hrubost. Niko střílel od modré čáry, ale neúspěšně. Přímo do náruče Bílka potom střílel Šťastný. V 58. minutě před Bílkem tečoval Oppelt, ale puk letěl až nad branku. Minutu před sirénou byl vyloučen Abraham a 10 vteřin před koncem došlo k současnému vyloučení Jirků a Nováka. HC Stadion tak prohrál na vlastním ledě 2:3.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Máme docela velkou marodku, takže jsme přijeli s tím, že to odbráníme. Do zápasu jsme se chtěli pokusit vstoupit víc do obrany, abychom mohli z brejků dát góly a hlavně dát první gól, abychom to mohli opět zavřít a hrát zase zezadu. To se podařilo, první gól jsme dali. Oni sice pak otočili na 2:1, ale druhá třetina byla z obou stran hodně bouřlivá a my jsme srovnali na 2:2. Pak dali důležitý gól do vedení na 3:2. Ve třetí třetině jsme měli čtyři fauly, Vrchlabí hrálo čtyři přesilovky, které jsme ubránili s opravdu velkou obětavostí. Podržel nás gólman Bílek, dnešní zápas se mu hodně povedl a všichni hráči hráli obětavě. Dnes to bylo zasloužené vítězství, zaplať pánbůh.



partneři klubu