19.01.2018

Kobra míří na led lídra. Podaří se ji vylepšit bilanci posledních dní?

Věra Novotná

PRAHA – Pražanům se poslední zápasy nedaří. Z minulých pěti kol dokázali do tabulky přidat pouhé tři body, příčky zajišťující vyřazovací boje ale prozatím neztratili. Baník Sokolov, příští soupeř Kobry, se naopak pohodlně drží na čele celé II. ligy a díky poslední výhře 4:2 nad Jabloncem má čtyřbodový náskok právě na jablonecké Vlky. Kobru ale může těšit fakt, že se jí v letošní sezoně proti Sokolovu dařilo. Uzavře vzájemnou mini-sérii třetím vítězstvím? To se dozvíme v sobotu 20. ledna. Utkání začíná v 17:30.

Poslední výsledky obou soupeřů hrají do karet Sokolovu

Devět kol. Přesně tolik času uběhlo od posledního setkání Kobry se Sokolovem. Baník si od té doby nevedl vůbec špatně. Takové výsledky jsou již ale jeho zvykem po většinu letošního ročníku. Doma si poradil s Vrchlabím 3:2, následně si odpočinul při plánovaném utkání s Mostem, které bylo, jakožto všechny duely Mosteckých, kontumováno ve prospěch Sokolova (5:0). Poté ale přišlo zaváhání. Na ledě Trutnova totiž hráči se sokolem na prsou nedokázali vsítit branku a padli 0:4. Plný počet bodů nepřišel ani v kole s pořadovým číslem 26. Tehdy totiž museli sokolovští hráči proti Děčínu bojovat až do samostatných nájezdů. Ty k radosti vlastních příznivců zvládli a brali tak dva body za vítězství 4:3. Poslední čtyři kola ale byla již podle představ celého sokolovského celku. Výhra přišla jak v duelu s Řisuty (3:2), tak na ledě Letňan (3:2). Následoval další kontumační zápas proti Mostu a na řadu se dostavil veledůležitý souboj proti Jablonci. Právě vlci z Jablonce totiž dýchají Sokolovu na záda z druhé příčky. Utkání ale Baník zvládl a připsal si výhru 4:2.

Poslední zápas Baníku Sokolov

HC Baník Sokolov vs. HC Vlci Jablonec nad Nisou 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 36. Račanský (Čejka, Zadražil), 39. D.Hruška (T.Rohan, Šik), 58. Šmejc (Michálek, Trapl), 60. Hruška (Přindiš) – 16. Havlas (Víšek), 42. Víšek (Peřina).

Sestava Sokolova: Kuchař (P. Hruška) – Kvapil, Gombár, Michálek, Rulík, Přindiš (A), Šik (C), Hohl – Račanský (A), Kuběna, Strunz, Čejka, Šmejc, Trapl, Zadražil, D. Hruška, T. Rohan, Sus.

Co se Kobry týká, není to nijak růžové. Úvodní dvě kola po vzájemném duelu byla však ještě vítězná. Tehdy Pražané zvládli derby na ledě Letňan (4:3) a bez boje přidali body s Mostem (5:0). Poté ale šly výsledky z kopce. Prohry se dostavily na ledě Jablonce (1:2), Trutnova (1:4), Řisut (4:5) i Dvora Králové (3:4). Jediný bod přidali Pražané v domácím duelu s Vrchlabím (3:4sn) a světlým zábleskem posledních dní byl domácí souboj proti Bílině. Tehdy Kobra zvítězila 3:2 v prodloužení. Výsledky to ale jistě nejsou uspokojivé.

Poslední zápas Kobry Praha

HC RODOS Dvůr Králové nad Labem vs. HC Kobra Praha 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Valášek (Hlaváč), 30. Fořt (Petira), 35. Hrazdíra, 56. Luštinec (Kocián) – 15. Šmerha (Tuma, Skočovský), 34. Antončík (Čurda, Verbík), 39. Novák (Hlinka, Chlapík).

Sestava Kobry Praha: Bílek – Valík, Semrád, Dominik Šteiner, Drahorád, Verbík, Skočovský, Čurda, Novák, Jedlička, Tuma, Chlapík, David Šteiner, Hlinka, Antončík, Šmerha, Ryzák.

Vzájemné zápasy

Kobra soubojem se Sokolovem otevřela vůbec celý letošní ročník II. ligy. Hned úvodní zápas sezony nabídl na pražském ledě prodloužení, které lépe zvládl soupeř. Baník díky brance v nastaveném čase zvítězil 6:5. Poté již ale vzájemné sérii kralovali Pražané. Odvetu v Sokolově ovládli ve velkém stylu a připsali si vítězství 8:2. Také před vlastními fanoušky nezaváhali. Třetí vzájemný duel znovu dotáhli do vítězného konce a přidali tři body za výhru 7:5.

Poslední vzájemné utkání – 6.prosince

HC Kobra Praha vs. HC Baník Sokolov 7:5 (0:1, 4:2, 3:2)

Branky a nahrávky: 26. Semrád (Vacek, Novák), 27. Kellner (Čurda), 35. Verbík R. (Matějček), 39. Hlinka (Čurda), 52. Antončík (Semrád, Novák), 58. Kellner (Matějček), 60. Kellner (Jedlička) – 19. Kašpar (Gombár, Davídek), 26. Šmejc (Trapl), 36. Čejka (Přindiš), 46. Trapl (Šik), 53. Davídek (Kašpar, Rezek).

Sestava Kobry: Bílek – Drahorád, Vokurka, Vacek, Semrád, Šteiner, Verbík – Čurda, Novák, Jedlička, Matějček, Tuma, Chlapík, Kellner, Hlinka, Antončík (C).

Sestava Sokolova: Fečo – Kvapil, Gombár, Weinhold, Michálek, Rulík, Přindiš, Šik (C), Hohl – Kašpar, Račanský, Rezek, Strunz, Čejka, Šmejc, Davídek, Sus, Trapl, Hruška D.

Koho sledovat?

Kanadskému bodování Baníku vládne David Hruška, jenž si ve 23 zápasech připsal stejný počet bodů (15+8). Díky patnácti vstřeleným brankám je tak nejlepším střelcem svého týmu. Nad deset gólů se dostal i Martin Trapl, jenž přesně zamířil již třináctkrát a díky osmi asistencím se dostal na třetí místo týmové produktivity. Mezi Hrušku a Trapla se vklínil Pavel Kuběna, nejlépe asistující hráč Baníku. Ten si díky 18 asistencím a čtyřem brankám brousí zuby na sesazení Hrušky z pozice nejproduktivnějšího hráče. Kuběnovi chybí jediný bod.

Nad hranici 20 kanadských bodů se dostali ještě Vojtěch Šik (21 bodů, 5+16), Michael Čejka (20 bodů, 9+11) a Matěj Zadražil (20 bodů, 5+15).

Pokud vedle sebe postavíme nejlépe bodujícího hráče Sokolova a nejproduktivnějšího hráče pražské Kobry, zjistíme deseti bodový rozdíl. Útočník Jakub Jedlička je na tom v tomto souboji lépe. Na jeho konto již přistálo 33 bodů (15+18) ve 29 zápasech. Právem se tak pyšní titulem nejlépe střílejícího i nejlépe asistujícího hráče Kobry Praha.

V útočných řadách stíhá Jedličku Dominik Novák, jemuž na jeho spoluhráče chybí šest bodů. Aktuálně vedle Novákova jména svítí 27 kanadských bodů (11+16). Na třetím místě poté najdeme Martina Čurdu (25 bodů, 7+18).

Obranné řady táhne Martin Semrád s 19 body (10+9). Desetkrát přesně přihrál svým spoluhráčům na gól Roman Verbík, který je tak nejlepším nahrávačem týmu. Nejčastěji se ze zadních řad trefuje Dominik Šteiner, který na svůj účet přidal již 13 branek.

související články


partneři klubu