10.01.2018

Vyrovnané utkání rozhodla Kobra v prodloužení

Šimon Sýkora


P R A H A - Rozvleklé utkání plné nepřesností a vyloučení se dostalo až do prodloužení. To rozhodla domácí Kobra, kterou vedli k vítězství také silně podporující fanoušci. Oba týmy Kobry v základní hrací době dal kapitán Šimon Antončík.


32. kolo, 10.01.2018 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Draci Bílina

3:2pr.

(1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Antončík (Semrád, Verbík), 54. Antončík (Chlapík, Skočovský), 62. Skočovský (Antončík, Jedlička) – 18. Fučík, 49. Sýkora (Mála, Hrdlička). Rozhodčí: Vokřál – Štětina, Kettner. Vyloučení: 3:5 navíc Chlapík osobní trest 10+10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 130. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.

HC Kobra Praha: Mouček (od 59. Bílek)– Semrád, Šteiner (A), Drahorád, Verbík R., Skočovský – Čurda, Sovík, Šálek, Novák, Jedlička, Matějček (A), Tuma, Chlapík, Hlinka, Antončík.

HC Draci Bílina: Spěšný – Petržílka, Polák (A), Fryč, Běhula, Fučík, Vošta, Šefl, Kuncl – Hrdlička, Kolíček, Kail, Bohm (C), Gevorkian, Kobes, Sýkora, Mála, Doležal, Havlíček

Komentář k utkání

První třetina začala vlažně. Oba týmy sice útočili, ale brankáři až na výjimečné případy nemuseli moc zasahovat. V šesté minutě měla Kobra možnost početní převahy po vyloučení Kuncla, přesilovka však k brance nevedla. Kobra se tak dále s Draky střídala na puku, první vážnější chvíle přišla po úniku Havlíčka. Ten zkoušel zakončit za Moučka backhandovým blafákem, ale neuspěl. Domácí gólman včas vytáhl svůj beton. O dvě minuty později přišla druhá přesilovka pro Kobru. Tu již domácí využít dokázali. K odraženému puku po střele Semráda se dostal Šimon Antončík a bez problému zakončil do prázdné branky.

Branickým však nevydrželo vedení dlouho, již po 51 sekundách se při signalizované výhodě prosadil Roman Fučík. Nic zajímavého se ve zbytku třetiny nestalo, za stavu 1:1 se tak soupeři rozešli do šaten. Druhá část nám přinesla velký tlak Draků. Trval jen pár minut, než byl vyloučený Mála. Od té chvíle naopak převzala otěže Kobra a i po návratu provinilce útočila. Když šel ale puk na bránu, stál v ní připravený Spěšný. Dále se třetina vyvíjela podobně jako ta předchozí. Oba týmy se střídaly v útoku, tentokrát se však oba brankáři museli místy ohánět.

Přesto bylo vidět hodně nepřesností a hlavně přesilovek. Hlavní sudí Vokřál rozdal během dvacetiminutovky celkem šest trestů a dvanáct trestných minut. V poslední části měli velký tlak domácí. Nedařilo se jim ale ideálně střílet, případně jejich pokusy zastavil brankář Spěšný. Draci se dostávali spíše do protiútoku, z jednoho se podařilo zakončit Ondřeji Sýkorovi, který Moučka nadvakrát překonal. Kobra pokračovala v útoku, srovnával Šimon Antončík, který se opět dostal úspěšně k dorážce. Tentokrát po střele Chlapíka.

Důležitá situace nastala v 59. minutě, konkrétně v čase 58:02. Kobře byl odpískán ofsajd, to se však nelíbilo Chlapíkovi, který puk právě za modrou čáru dopravoval. Za protesty mu rozhodčí udělil 10 minut. Jelikož Chlapík znovu protestoval, udělil mu dodatečných 10 minuty a domácí sedmadvacítka tak musela do šaten. Zároveň v téže čase musel střídat Mouček po problému s bruslí a do brány tak musel Bílek.

Zbytek třetiny nic zajímavého nepřinesl, zápas tak šel do prodloužení. To již po minutě a tři čtvrtě rozhodl David Skočovský, kterému puk propadl přes gólmana. Kobra tak získává po pěti zápasech opět výhru a připisuje si důležité dva body.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): V první třetině bylo potřeba se dostat do vedení. To se povedlo, měli jsme tlak, ale Bílina vycházela dobře z obrany. Poté vyrovnali na 1:1. Sice jsme byli i dále v tlaku v útočné třetině, ale nakonec se dostali do vedení oni. Udělali jsme chybu, jejich hráč zůstal úplně sám před bránou. Nicméně to bylo nadále otevřené, měli jsme více ze hry a srovnali na 2:2. Tým chtěl jít až do konce na doraz, hráli jsme na dvě lajny, pak jsme přišli o vyloučeného Chlapíka. To ale není výmluva, měli jsme mnohem více šancí, ale nedokázali jsme je využít. Šli jsme za vítězstvím, protože potřebujeme získat tři body. To se ale nepodařilo, byly tam zbytečná vyloučení. Chybělo tam trochu štěstí, abychom toho gólmana překonali. Chytal dobře, ale měli jsme mít mnohem větší důraz na brankovišti.

Miroslav Kanis (HC Draci Bílina): Byl to vyrovnaný zápas. Myslím si, že obě mužstva měla přibližně stejně šancí, remíza je podle mě zasloužená. Bohužel v prodloužení jsme měli první šanci my, nedali jsme, tak holt jsme prohráli. Myslím si ale, že jsme odehráli dobrý zápas.



partneři klubu