05.01.2018

Dojde souboj s Řisuty i do třetice na nájezdy?

Šimon Sýkora

P R A H A - Potřetí v letošní sezóně vyjedou hráči Kobry do Slaného, podruhé na duel s Řisuty. Pokud se spolu týmy nepotkají v play off, bude to výjezd poslední. Z předchozích dvou mají vyrovnanou bilanci – s Řisuty Kobra prohrála 6:5 na nájezdy, Most porazila 7:3. Podaří se jí prolomit aktuální šňůru proher a Buldoky porazit?

Řisuty začaly sezónu velmi neúspěšně a dlouho se držely na samém dně tabulky nebo v jeho těsné blízkosti. Postupně se jim ale začalo dařit a hlavně posledními výsledky se jim podařilo vyšplhat na osmou příčku soutěže. V prosinci prohráli Buldoci úvodní dva zápasy na ledě soupeřů. V Trutnově 4:3, v Děčíně pak 4:2. Následovaly dvě výhry, nejprve před svými fanoušky rozstříleli Bílinu 7:2, ze Dvora Králové si odvezli výhru 4:2. Poslední utkání před Vánoci sice padli se Sokolovem 3:2, následně si však tuto skutečnost vykompenzovali více než dobře. Doma porazili těsně Letňany 3:2, v posledním utkání se jim ale podařilo porazit silný Jablonec na jeho ledě stejným výsledkem, 3:2.

Nejproduktivnějším hráčem a nejlepším nahrávačem týmu je Matěj Kos, který nasbíral 24 bodů (5+19). Pouze dva body za ním je suverénně nejlepší střelec týmu, Ondřej Krpata (16+6). Následuje nejproduktivnější obránce. Tomáš Babický má na svém kontě bodů 17 (6+11), první pětku uzavírají se 12 body útočník Michal Fortelka (8+4) a obránce Dominik Havelka (3+9). Krpata se může „chlubit“ nejen statusem nejlepšího střelce, ale také nejtrestanějšího hráče. Dostal již 90 trestných minut, více než dvakrát tolik, co druhý Lukáš Kužel.

Kobra má aktuálně naopak nejhorší sérii v celé sezóně. V tabulce jí patří pátá příčka, na které je už několik kol po sobě, z posledních čtyř zápasů má ale pouze jeden bod ze dvanácti možných. Po výhrách nad Sokolovem (7:5) a v Letňanech (4:3) přišla ještě výhra kontumační nad Mostem, od té doby ale trápí Pražany zmíněná série. V Jablonci prohrála 2:1, v Trutnově 4:1. Následně získala jediný bod po prohře s Vrchlabím na nájezdy (4:3) a v posledním utkání padla s Děčínem vysoko 6:2.

Na špičce produktivity branického klubu je již delší dobu Jakub Jedlička s 31 body ve 26 zápasech (15+16). Je také nejlepším střelcem týmu i děleným nejlepším nahrávačem. O tento titul se dělí s druhým a třetím hráčem v pořadí kanadského bodování. Následuje Dominik Novák s 25 body (9+16), o dva body míň mají shodně Martin Čurda (7+16) a Filip Hlinka (10+13). Nejproduktivnějším obráncem je Martin Semrád (10+6), dva body za ním je nejlepší střelec mezi beky Dominik Šteiner.

Řisuty odehrály zatím 13 domácích zápasů, 5x dokázali zvítězit. Dvakrát braly body v prodloužení, jednou z toho právě proti Kobře. Pražanům se naopak venku poměrně daří, ze 13 zápasů vyhráli 8x. Vzájemné zápasy vychází dlouhodobě lépe pro Kobru, která vloni vyhrála všechna čtyři střetnutí. Letos je však rameno vah nakloněno naopak, Řisuty vyhrály oba zápasy, v obou případech po nájezdech. Na svém ledě 5:4, na Kobře pak 6:5.

Poslední zápasy obou soupeřů

HC Kobra Praha vs. HC Děčín 2:6 (0:3, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 30. Hlinka (Šteiner Dominik, Skočovský), 50. Novák (Antončík) – 4. Navarra (Kaltenböck, Oliverius), 16. Vacek (Petráš, Baránek), 16. Volráb (Zajan, Hašek), 48. Málek (Volráb, Hašek), 52. Petráš (Macek), 56. Hašek (Málek)

Sestava Kobry: Mouček – Valík, Semrád, Šteiner Dominik (A), Drahorád, Verbík R., Skočovský – Čurda, Novák, Jedlička, Matějček (A), Tuma, Šteiner David, Hlinka, Antončík, Šmerha.

HC Vlci Jablonec vs. HC Řisuty 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 31. Babec (Havlas, Mulač), 36. Babec (Brokeš) – 15. Rod (Kos, Kužel), 38. Krpata (Kužel, Kos), 53. Kos (Krpata, Rod).

Sestava Řisut: Odložilík, Švihálek, Babický, Kužel, Dostál, Keller, Havelka, Kellerstein, Choc, Mařík, Patyk, Fortelka, Hampl, Krpata, Kos, Vyskočil, Rod, Zderadička, Keszi.

související články


partneři klubu