02.01.2018

První zápas nového roku sehraje Kobra se třetím Děčínem

Šimon Sýkora

P R A H A - Na Kobru přijede Děčín k třetímu vzájemnému utkání letošní sezóny. I tentokrát bude Děčín podle tabulky favorit, předchozí zápasy však vyhrála právě Kobra. Podaří se jí to i tentokrát? (foto: Miroslav Zdražil/hcdecin.cz)

Děčín prožívá výbornou sezónu. Od jejího začátku okupuje špičku tabulky, několikrát si také vyzkoušel pozici prvního týmu. Nyní je však na výsluní Jablonec se Sokolovem, Medvědi jsou třetí se ztrátou čtyř bodů. Proti Sokolovu mají navíc výhodu dvou zápasů k dobru. Pokud by se jim tedy podařilo v Praze vyhrát, mohou se prvnímu místu přiblížit. Navíc by odskočili dotírajícímu Vrchlabí. To ztrácí tři body na třetí příčku.

V prosinci odehrál Děčín čtyři zápasy, vesměs úspěšně. Postupně porazil doma Řisuty 4:2, s Bíliny si odvezl výhru 6:3 a znovu na svém ledě porazil Dvůr Králové vysoko 6:1. Pouze v posledním zápasu roku 2017 pocítili děčínští ztrátu, v Sokolově prohráli 4:3 na nájezdy. Jejich bodová šňůra je aktuálně dlouhá pět zápasů. První body této série získali také prohrou po nájezdech, na konci listopadu proti Trutnovu.

Kobře závěr roku nevyšel vůbec podle představ. Na začátku prosince bojovala o třetí příčku, nyní se nachází až na šesté. Úvodní utkání dvanáctého měsíce padla s Dvorem Králové na svém ledě vysoko 5:1. Poté sice dokázala vyhrát přestřelku se Sokolovem 7:5 a v Letňanech těsně 4:3, pak ale přišly tři prohry. V Jablonci 2:1, v Trutnově 4:1 a den před Štědrým dnem padla na svém ledě s Vrchlabím 4:3 po nájezdech.

V minulých sezónách byla Kobra na svém ledě takřka neporazitelná. Nyní má po dvanácti odehraných utkáních pouhé čtyři výhry a jednu po nájezdech, třikrát v nastavení padla a čtyřikrát zůstala bez bodu úplně. Pokud nepočítáme vyřazený Most, je tak Kobra s bodovým ziskem na svém ledě až sedmá z deseti účastníků soutěže. Děčínští jsou na ledě soupeře naopak úspěšní, v této statistice se drží na třetím místě se sedmi výhrami.

Vzájemná utkání však hovoří jasně lépe pro Kobru. Děčín dokázal v základní části svého následujícího soupeře porazit naposledy v sezóně 2014/15, v Praze nevyhrál dokonce o sezónu déle. Ve zmíněném ročníku 2014/15 se soupeři střetli ve čtvrtfinále. Vítězně z něj odešel tým z Prahy 3:2 na zápasy, děčínští však obě výhry získali až v prodloužení. Medvědi i Kobra tak budou mít rozhodně o motivaci postaráno.

Poslední zápasy obou soupeřů

HC Kobra Praha vs. HC Stadion Vrchlabí 3:4sn (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Tuma (Semrád, Antončík), 35. Semrád (Hlinka, Chlapík), 47. Antončík (Semrád, Drahorád) – 3. Miškovský (Urban, Pojkar), 21. Filip (Abrahám), 24. Miškovský, rozh. náj. Filip.

Sestava Kobry: Bílek – Valík, Semrád, Šteiner Dominik, Drahorád, Verbík, Skočovský – Šteiner David, Čurda, Novák, Jedlička, Matějček Martin, Tuma, Chlapík, Hlinka, Antončík.

HC Baník Sokolov vs. HC Děčín 4:3sn (1:3, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Davídek (Čejka, Michálek), 27. Zadražil (Harkabus), 34. Hohl (Zadražil), rozh. náj. Hohl – 1. Volráb (Zajan, Málek), 12. Hříbal (Málek, Hašek), 16. Kaltenböck (Oliverius, Zdvořáček).

Sestava Děčína: Dlouhý – Málek, Hříbal, Zdvořáček, Kaltenböck, Vaněk, Molnár (A), Michajličenko – Zajan, Hašek (A), Volráb, Baranek, Navarra, Oliverius (C), Chovanec, Macek, Faigl.

související články


partneři klubu