09.11.2017

Kobra míří do Vrchlabí, dotáhne se právě na svého příštího soupeře?

Věra Novotná

PRAHA – Jestli v sobotu 11. listopadu přijede Martin na bílém koni, to vám zaručit nemůžeme. Co ale víme naprosto jistě je to, že hokejisty týmu HC Kobra Praha čeká další zápas v rámci II. ligy. Tentokráte zavítá na led Stadionu Vrchlabí, kterému se poslední dobou nedaří. Stále se ale drží na čtvrtém místě tabulky, právě před pražským týmem. Dotáhne se Kobra na 4. místo? To se dozvíme 11. listopadu! Zápas začíná v 18:00.

Vrchlabí se poslední dobou nedaří

Naposledy se oba celky střetly 30. září v Praze, odkud si Vrchlabí odvezlo všechny tři body za výhru 2:4. Následující dvě kola se ale z vítězství neradovalo. Před vlastními fanoušky padli Vrchlabští 3:4 v prodloužení v souboji s Trutnovem a body neodvezli ani z Děčína, kde prohráli 3:6. Proti Řisutám ale tři body uhájili a zvítězili 5:3. Stejný výsledek svítil na tabuli i v Bílině, odkud Stadion odvážel další tři body. Výsledek 5:3 byl pro hokejisty Vrchlabí typickým také v dalších dvou kolech. Tentokrát ale skóre mluvilo v jejich neprospěch. Neuspěli ani ve Dvoře Králové, ani doma proti Sokolovu. Stadionu se nedařilo ani na ledě nováčka soutěže z Letňan, s nímž Vrchlabští padli 1:8. Náladu si vylepšili v 15. kole, kdy doma hostili Most a vyhráli 7:3. Prozatím poslední utkání ale nedopadlo podle představ našeho příštího soupeře. Z Jablonce odjížděl bez bodu s porážkou 3:4.

Poslední utkání týmu HC Stadion Vrchlabí

HC Vlci Jablonec nad Nisou vs. HC Stadion Vrchlabí 4:3 (1:0, 2:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. M.Tondr, 26. Pilař (M.Tondr, Brokeš), 32. L.Tondr (Bříška, Žalud), 45. Nevyhoštěný (M.Tondr, Mulač) – 22. Miškovský (Pšurný, Erban), 36. Miškovský (Pojkar, Erban), 37. Maďar (Urban).

Sestava Vrchlabí: Jelínek (Abrahám) – Abraham, Havránek Tržický, Niko, Pojkar, Moník Jakub, Hejda, Erban – Maďar, Urban, Šťastný, Oppelt, Jirků (A), Bláha (C), Miškovský, Moník Filip, Pšurný, Mach, Šlaicher.

Koho sledovat?

Vrchlabí se může spoléhat na skvělou ofenzivu. Hned pětice hráčů překonala po čtrnácti odehraných zápasech patnáct bodů a drží si průměr bodu na zápas. Nejproduktivnějším je Patrik Urban, jehož zdobí 20 kanadských bodů (4+16) a je zároveň nejlepším nahrávačem svého celku. Co se týká koruny pro nejlepšího střelce, o tu se prozatím přetahují dva útočníci. Jsou jimi Tomáš Šťastný a Patrik Maďar.

Mezi obránci vévodí produktivitě v dresu Vrchlabí Tomáš Jirků s dvanácti body (1+11). Nejlépe střílejícím obráncem je poté Lukáš Abraham se třemi vstřelenými brankami. V tabulce pravdy je na tom nejlépe Štěpán Havránek se šesti odehranými zápasy a +5 body. Všichni ostatní jsou v tabulce +/- na nule či v minusových číslech.

Ani Pražané se o svou produktivitu strachovat nemusí. Také čtyři nejproduktivnější hráči Kobry si drží průměr bodu na zápas, což je pěkná vizitka. Mezi útočníky je nejproduktivnějším Jakub Jedlička se 17 body (6+11). Jedlička je také, spolu s Dominikem Novákem nejčastějším asistentem u branek pražského celku. Góly nejvíce padají z hole Filipa Hlinky, který jich má na kontě sedm - nejvíce z útočníků Kobry. Nejproduktivnějšího střelce ale najdeme mezi pražskými obránci. Devět branek si již připsal Dominik Šteiner, který je tak nejproduktivnějším bekem svého celku.

Poslední vzájemné utkání - 30. září

HC Kobra Praha vs. HC Stadion Vrchlabí 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 5. Novák (Semrád), 58. Kellner (Slanina, Jedlička) – 8. Pšurný (Urban, Tržický), 17. Šťastný (Filip, Maďar), 53. Maďar (Filip), 58. Tržický (Urban).

Sestava Kobry: Mouček – Semrád, Ryzák, Vokurka, Šteiner, Verbík J., Verbík R., Vacek – Kellner, Jedlička, Slanina (A), Novák, Hlinka, Čurda, Matějček Martin, Antončík (C), Tuma, Jindra.

Sestava Vrchlabí: Jelínek – Abrahám, Havránek, Jirků (A), Matějček Martin, Pojkar, Tržický, Chleborád – Maďar, Filip (C), Šťastný, Oppelt, Šimoníček, Bláha, Miškovský, Urban, Pšurný, Krsek, Kerekanič, Mach.

související články


partneři klubu