01.11.2017

Čtvrtá výhra v řadě, Kobra veze do Prahy tři body

Barbora Wolfová


S L A N Ý - Kobra se na led ve Slaném v této sezóně podívala už podruhé. V prvním zápase proti Řisutům vybojovala pouze bod po prohře na nájezdy. Proti Mostu však díky bojovnosti ve třetí třetině odváží do hlavního města plný počet. Hattrickem se blýskl Jakub Jedlička a výrazně tak k úspěchu Kobry napomohl.


14. kolo, 01.11.2017 v 17:30

HC Most

HC Kobra Praha

3:7

(1:0, 1:2, 1:5)

Branky a nahrávky: 12. Macháček (Rod, Hlaváček), 29. Rod (Míka), 57. Kubinčák (Macháček, Šefl) – 24. Kolařík (Jedlička), 37. Jedlička (Kolařík), 49. Jedlička (Verbík R.), 51. Hlinka (Doležal), 53. Čurda (Kellner, Matějček), 55. Čurda (Matějček, Vacek), 60. Jedlička. Rozhodčí: Hornáček – Marek, Kučera. Vyloučení: 6:4. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:6, 3:6, 3:7.

HC Most: Spěšný – Lidák, Šefl, Sklenička, Míka, Hlaváček – Macháček, Kubinčák, Rod, Sýkora, Tuček, Alinč, Tupý, Kuchta, Krllerstein, Fojt, Hora.

HC Kobra Praha: Bílek – Vacek, Verbík R., Verbík J., Doležal – Šteiner, Kellner, Jedlička, Novák, Hlinka, Čurda, Matějček, Antončík, Tuma, Kolařík, Skočovský.

Komentář k utkání

Do zápasu vstoupili lépe domácí. Nešťastným gólem pro hostujícího gólmana otevřel skóre ve dvanácté minutě Aleš Macháček, jehož střelu sice Bílek vyrazil, ale vyražený puk se odrazil do vzduchu obloučkem až za brankovou čáru brány Kobry. I když se Kobře podařilo o šest minut později dopracovat puk do brány Mostu, gól nebyl uznaný, protože byl dle verdiktu rozhodčího kopnutý.

Od začátku druhé části měli domácí velkou příležitost k vyrovnání díky přesilovce 5 na 3. Té však nevyužili a naopak po jejím skončení inkasovali. Hostující hráč hostujícího celku Pavel Kolařík trefil přesně pravý horní růžek brány Spěšného a vyrovnal stav utkání na 1:1. O minutu později jel sám na bránu i Hlinka, ten však přestřelil a obrat se tak nekonal.

Naopak si Most vybojoval vedení opět na svou stranu. Po chybě pražské obrany dostal přesnou přihrávku Tomáš Rod, který neminul. V sedmatřicáté minutě se poprvé trefil Jakub Jedlička, nejlepší nahrávač pražského celku to vzal tentokrát na sebe a a odražený puk uklidil za záda Patrika Spěšného a vyrovnal na 2:2.

Poté už se hosté rozjeli a byli k nezastavení

Nejdříve Pražené jen razítkovali tyče, ale poté se už začali i trefovat. Druhý gól Jakuba Jedličky byl z ukázkového samostatného úniku. Počkal si na přihrávku na útočné modré čáře a s klidnou hlavou překonal bekhendem brankáře domácích. Jen dvě minuty na sebe nechal čekat další gól Kobry, o který se postaral Filip Hlinka - 2:4.

Hráči z Braníku drželi stejný rytmus a opět po dvou minutách skórovali. Martin Čurda zachytil vyražený kotouč po střele Matějčka a zvýšil na třígólový náskok. Střelec pátého gólu hostí se ukázal o dvě minuty později jakožto střelec i šesté branky. Martin Čurda využil přesilové hry a připsal si druhý gól v zápase.

Most se však nevzdal a čtyřgólovou ztrátu zmírnil o jeden gól. Vojtěch Kubinčák v obležení dvou obránců vystřelil zápěstím a Bílka jakožto třetí hráč domácích překonal.

Vypadalo to, že s rozdílem tří branek utkání i skončí, že Čurda i Jedlička budou mít po dvou gólech a že zápas Kobry někdy skončí s méně než desíti góly. Proti tomu se však vzepřel právě Jakub Jedlička, který zkompletoval hattrick, zvýšil na 3:7 a devět vteřin před koncem utkání doplnil desátý gól.

Kobra je tak po tomto zápase nejproduktivnějším týmem západní skupiny druhé ligy se sedmašedesáti vstřelenými brankami.




partneři klubu