31.10.2017

Když přijdou fanoušci, baví nás to o to víc, říká Matějček

Barbora Wolfová

Jak byste zhodnotil utkání proti Letňanům?
Pokazili jsme to, ale nakonec je dobře, že jsme se dokázali semknout za stavu 4:7 a vrátit se do hry. Podařilo se nám vyrovnat a vyhrát na nájezdy, takže i když to není nic dobrého, tak máme aspoň dva body.

Co se změnilo, že z dvoubrankového náskoku vznikla tříbranková ztráta?
Přestali jsme být důslední v obraně. Měli jsme čtyři beky, kteří odehráli naprosto výborné utkání. Zbytek obránců jsou nemocní nebo zranění. Jako útočníci jsme jim moc nepomáhali. Byla tam jedna lajna, která to celé odehrála a jestli se nepletu, tak dali všechny góly. Byli jsme tudíž nedůslední, že jsme je nedokázali pohlídat.

Hráli jste na čtyři beky, mají tyto mezery v sestavě vliv na sehranost?
Útoky se až tolik nerozházely, takže si nemyslím, že to bylo tím. Dali jsme asi tři góly a měli jsme náskok, tak jsme se uspokojili a přestali jsme hrát důsledně.

Šlo o pražské derby, cítil jste v utkání větší napětí?
Je možná škoda, že když je to derby, nepřišlo víc fanoušků od soupeře. Kolikrát jich přijede víc z Vrchlabí, takže to nebylo až takové. S kluky, co hrají za Letňany, se známe, takže to byl pro nás asi normální zápas.

Naopak fanoušků Kobry dnes dorazilo více než obvykle, vnímáte tuto kulisu?
To bylo určitě super. Jsme rádi, když se přijdou podívat malí kluci, nebo dokonce i dospělí chlapi se šálami, tak to nám dělá radost a baví nás to o to víc.

Vy jste střelcem šestého gólu, který dodal Kobře naději k vyrovnání…
Myslím, že ty poslední tři, které jsme dali, byly hodně důležitý, slepený do malého času. Takže nevím, jestli vysloveně ten můj, ale spíš všechny tři byly výsledkem práce a toho, že jsme to nevzdali a vrátili se do hry.

Ke konci utkání jste měli timeout, tak jaké pokyny jste od trenéra dostali?
Abychom se kousli a dotáhli to do konce a naplno. Taky že nic není ztracené.

Do power-play jste šli poměrně pozdě, z jakého důvodu?
Pře tím byla přesilovka, takže jsme nechtěli gólmana odvolat hned, protože by mohli v oslabení vyhazovat a trefit prázdnou bránu. Naštěstí to dopadlo dobře a to je hlavní.

S čím půjdete do dalšího zápasu?
Musíme se vrátit ke hře, kterou jsme měli ve Dvoře a v Sokolově. Budeme víc dbát na obranu a bude to v pohodě.


partneři klubu